Kramer: "Nieuw Thialf is nodig"

Frank (franklop)

Sven Kramer heeft nogmaals gepleit voor een vernieuwing van schaatsstadion Thialf. De schaatser zei in zijn column voor Telesport, dat de baan achterloopt op nieuwe banen als in Astana, waar de schaatsers dit weekend voor het eerst in actie zullen komen.

"Ik geloof dat ik niet de enige schaatser was die eerder deze week na aankomst in Astana zijn ogen uitkeek", zei Kramer in zijn column. "Wat een geweldige mega-ijsbaan annex sportpaleis staat hier. En ja, daar sta je dan, als jongen die opgroeide in de achtertuin van Thialf. Ik zal niet ontkennen dat de aanblik van deze accommodatie behoorlijk imponerend en confronterend was."

"De baan in Astana bewijst maar weer eens hoe groot de noodzaak is van een nieuw Thialf. Overal ter wereld, en zeker in de voormalige Sovjet-Unie, heb je tegenwoordig overdekte ijsbanen waar Thialf een puntje aan kan zuigen. Het nadeel in Nederland is dat er altijd eerst vijf jaar gepraat moet worden alvorens er eindelijk eens knopen worden doorgehakt. Hopelijk wordt er binnen afzienbare tijd een keer 'ja' gezegd tegen een nieuw Thialf. Dat is hard nodig om schaatsnatie nummer één te blijven."