Pirelli-banden in 2012 veel zachter

Peterselieman

Pirelli heeft bekendgemaakt dat de Formule 1-banden voor het seizoen 2012 definitief van veel zachter rubber gemaakt zullen zijn dan die van dit jaar. Een team als Ferrari zal hier blij mee zijn, omdat de Italianen op dit moment niet het optimale uit het rubber kunnen halen.

Met name met de harde banden heeft Ferrari het probleem dat ze lastig op de optimale werktemperatuur te krijgen zijn. Hierdoor verliezen de coureurs per ronde tijd ten opzichte van de concurrentie. "Maar volgend jaar zijn alle banden een stuk zachter dan nu. De zachte band van nu, is qua hardheid te vergelijken met de medium die we in 2012 gaan gebruiken," zei Pirelli-motorsportbaas Paul Hembery.

Hij zegt dat de keuze voor zachter rubber is ingegeven doordat teams beter met de banden om kunnen gaan en Pirelli het liefst per race per coureur drie pitsstops ziet. "Aan het begin van dit seizoen waren er drie á vier stops nodig, maar nu aan het eind van het jaar zijn dat er vaak nog maar twee. Voor volgend jaar zetten we echter in op drie pitsstops," zei Hembery die er aan toevoegde dat wereldkampioen Sebastian Vettel en Jenson Button zich het beste aangepast hebben aan de banden voor dit seizoen.