'Vergne in beeld bij Caterham'

Peterselieman

Jean-Eric Vergne lijkt de belangrijkste kandidaat te zijn om volgend seizoen Jarno Trulli te vervangen bij Caterham F1 Team, het huidige Team Lotus. Volgens Auto Motor und Sport kan de Italiaan zijn biezen pakken ondanks dat hij al een contract voor 2012 op zak heeft.

Vergne staat onder contract bij Red Bull en heeft vorige week in Abu Dhabi laten zien klaar te zijn voor een Formule 1-stoeltje. Daarom overweegt Red Bull nu eenzelfde constructie toe te passen als bij Daniel Ricciardo die eerder dit jaar bij HRT gestald werd om ervaring op te doen. Vergne zou hierbij naar Caterham kunnen verkassen.

De stoeltjes bij Red Bull Racing zijn voor 2012 al bezet en bij zusterteam Scuderia Toro Rosso lijken Jaime Alguersuari en Ricciardo de coureurs te worden. Sébastien Buemi lijkt het veld te moeten gaan ruimen, maar zou eventueel nog onderdak kunnen vinden bij HRT dat na het vastleggen van Pedro de la Rosa nog één stoeltje vrij heeft.

Voor zowel Vergne als Red Bull als Caterham kan een deal interessant zijn. Caterham is de andere nieuwkomers inmiddels ontgroeid en begint op de deur te kloppen bij de middenveldteams. Hierbij wordt in de auto's gebruikgemaakt van de versnellingsbakken, de hydraulica en volgend jaar ook de KERS van Red Bull. Deze overeenkomst kan er voor zorgen dat Vergne de teamgenoot van Heikki Kovalainen bij Caterham kan worden.