McLaren ontkent terugkeer van Honda

Peterselieman

McLaren heeft ontkend dat Honda op korte termijn naar de Formule 1 terug zal keren en dat het Britse team vanaf 2014 met de Japanse motorenpartner samen zal gaan werken. In plaats daarvan benadrukt directeur Jonathan Neale dat de samenwerking met Mercedes voortgezet zal worden.

Het verhaal in de Duitse media dat McLaren en Honda weer zouden gaan samenwerken is volgens Neale dus onzin. "We zijn erg blij met en genieten van de samenwerking met Mercedes-Benz. Eerlijk gezegd weten we niet waar dat verhaal vandaan komt. Ik kan de geruchten stoppen en zeggen dat we ons volledig richten op onze relatie met Mercedes-Benz."

McLaren vindt niet dat Mercedes haar eigen team voor zal gaan trekken. "Ik denk niet dat daar sprake van is. Mercedes heeft natuurlijk hun eigen team en het is volkomen normaal dat daar een deel van de aandacht naartoe gaat. Ik heb vanochtend gesproken met Thomas Kerr bij Mercedes-Benz, we spreken elkaar vaak, en wij willen hetzelfde. Thomas was tevreden dat Mercedes zes auto's de top tien in kreeg op de zaterdag in Abu Dhabi. Ze putten daar echt genoegen uit, zoals het hoort. Het spreekt voor zich dat we ze willen verslaan, dus dat werkte goed voor ons. Zij zijn geweldige technische partners en wij genieten van de samenwerking."