Robben wil wel tegen Ajax spelen

Niels (DerMeister)

Arjen Robben vindt het hoog tijd om in de Champions League eens tegen een Nederlandse club te spelen. Bayern München is al zeker van de poulewinst in groep A, terwijl Ajax een goede kans heeft om tweede te worden in groep D.

Robben hoopt dat beide teams aan elkaar worden gekoppeld voor de achtste finales. "Ik speel nu zeven jaar op rij in de Champions League en nog nooit heb ik tegen een Nederlandse club gespeeld. Het wordt wel eens tijd!" zegt hij in TZ. Ondertussen baalt Robben wel van de berichten in de Duitse media dat hij te vaak voor eigen succes gaat. "Het klopt niet en ik word er een beetje zenuwachtig van. Daarom heb ik vaak geen zin om me tegen die onzin te verdedigen. Mijn collega's bij Bayern hebben vertrouwen in mij. Dat is het enige dat telt."

"Als het goed gaat, wordt er altijd naar iets negatiefs gezocht"
, gaat Robben verder. "Maar daar wil ik verder helemaal niets mee zeggen. Iedereen mag zijn mening hebben." Bayern won deze week met 3-1 van Villarreal en het herstelde zich daarmee van de thuisnederlaag in de competitie tegen Borussia Dortmund. De Rekordmeister en koploper staat nog twee punten voor op de concurrent.