Opheffing dreigt voor Virgin Racing

Peterselieman

Het Formule 1-team Marussia Virgin Racing loopt het risico om opgeheven te worden. Volgens The Independer heeft de renstal nagelaten om financiële gegevens in te dienen bij de Britse overheid.

Het team wordt door Manor Motorsport gerund, maar was tot de overname door Marussia in handen van de Virgin Group en Lloyds Development Capital. Die laatste is in handen van de Lloyds Bank die Brits staatsbezit is. Zowel Virgin als Lloyds gaven eind vorig jaar hun meerderheidsbelang in Manor Holdco op ten faveure van Marussia.

Manor Holdco heeft in haar bestaan nooit financiële gegevens afgegeven aan de Britse overheid en wordt nu met opheffing bedreigd door de Companies Act, een wet die dit soort nalatigheid aanpakt. De zaak wordt als een misdrijf behandeld, waarbij de Companies House, een soort van Britse Kamer van Koophandel en tegelijk ook financiële waakhond NMA, als aanklager optreedt. Manor Holdco is op 26 oktober te verstaan gegeven dat binnen vier weken alles in orde moest zijn, anders zou het bedrijf opgeheven kunnen worden.

Deze termijn is inmiddels verstreken zonder dat er verandering in de situatie is gekomen. Hierdoor kunnen enkele bestuursleden van Lloyds, maar ook Virgin-teambaas John Booth vervolgd worden. De renstal zelf wilde niet op de mogelijke zaak reageren, behalve dat de brief van de Companies House is ontvangen en dat het een standaardbrief betreft.