Luiten en Derksen starten World Cup Golf goed

Peterselieman

De Nederlandse golfers Joost Luiten en Robert-Jan Derksen zijn de World Cup Golf goed begonnen. Het Nederlandse team zette op de eerste dag van de WK voor landenteams in China een score neer van 64 slagen (-8) en is hiermee goed voor een vierde plaats.

Na de eerste ronde gaat Australië aan de leiding van het met 5,5 miljoen euro gedoteerde toernooi. Zijn hadden 61 slagen nodig (-11). twee minder dan Ierland en Schotland die de tweede plaats delen. Vandaag werd er gespeeld volgens het principe van de fourballs, wat betekent de laagste score van een tweetal op een hole telt. Morgen staan de foursomes op het programma. Hierbij delen twee spelers een golfbal en moeten ze om de beurt slaan.

Luiten maakte vandaag zes birdies. Derksen had moeite om op gang te komen, maar trok zich op aan het spel van zijn 25-jarige landgenoot en maakte op de zeventiende hole een goede parr-put en op de achttiende en laatste hole zelfs een birdie van tien meter afstand. "Het was goed dat Joost in het begin een paar birdies maakte, dan doe je in ieder geval mee. Anders loop je er meteen achter aan. Gelukkig was ik in het slot belangrijk. En ja, die birdie op achttien is een bonus," zei Derksen.