Ewan McGregor in tv-serie The Corrections

Borizzz

Ewan McGregor heeft getekend voor de tv-serie The Corrections op de Amerikaanse betaalzender HBO. Hij speelt zoon Chip Lambert in de serie over een getroebleerde Amerikaanse familie. Chris Cooper en Dianne Wiest spelen zijn ouders, schrijft het Amerikaanse blad Entertainment Weekly.

De dramaserie is gebaseerd op het gelijknamige en veelgeprezen boek van Jonathan Franzen en gaat over een traditionele Amerikaanse familie die vlak voor de millenniumwisseling met kerst samenkomt. Tijdens het diner komen de problemen van elk familielid boven tafel.

Chip is de middelste van drie kinderen, wie de andere twee spelen is nog onbekend. Anthony Hopkins was eerder in beeld voor de rol van vader Alfred Lambert maar heeft uiteindelijk voor de eer bedankt.

Het is de eerste keer dat McGregor een vaste rol in een tv-serie speelt. Hij was wel eens in een enkele aflevering te zien van verscheidene series, waaronder ER en Tales from the Crypt.

Aan het scenario voor The Corrections wordt momenteel gewerkt door Franzen en scenarist Noah Baumbach, die de proefaflevering gaat regisseren. Wanneer de serie op tv verschijnt, is nog onbekend.


Ewan McGregor in tv-serie The Corrections (Foto: Novum)