Bigpoint schiet browsergame Star Trek te hulp

Roy

Het online browserspel Star Trek: Infinite Space wordt gered door de Duitse game-uitgever Bigpoint. Voorzitter Heiko Hubertz van het Duitse bedrijf heeft interesse getoond om samen met uitgever Gameforge de game nieuw leven in te blazen. Dat schrijft de Duitse website OGLabs.

Er was twijfel over de toekomst van het Star Trek-spel nadat Gameforge begin november een reorganisatie doorvoerde. Hierbij werd honderd man personeel op straat gezet en werden online spellen Mythos en Hellbreed stopgezet. Gameforge deed toen een oproep voor hulp rond Star Trek: Infinite Space.

Gameforge en Bigpoint hebben nog geen overeenstemming bereikt. Volgens Hubertz overweegt Gameforge het aanbod. De hoogte van het bod is niet bekendgemaakt.

Bigpoint is ook de uitgever van een online spel rond de futuristische tv-serie Battlestar Galactica. Met dit spel heeft de uitgever zich tot doel gesteld een miljoen euro per maand binnen te halen. De game is sinds de zomer online te spelen.

Bigpoint biedt zijn spellen gratis aan aan gamers. Het Duitse bedrijf verdient geld aan spelers die betere en mooiere spullen of meer virtueel geld kopen.


Bigpoint schiet browsergame Star Trek te hulp