Kubica mist seizoensstart Formule 1

Peterselieman

Formule 1-coureur Robert Kubica is niet op tijd hersteld voor de start van het nieuwe seizoen. Dat deelde de Pool vandaag mee aan zijn renstal Lotus Renault GP. Hoewel Kubica intensief aan zijn revalidatie werkt, kan hij nog niet zeggen of hij volgend jaar kan rijden. De Pool raakte in februari zwaargewond door een crash tijdens een rally.

Kubica knalde met zijn rallywagen tegen de muur van een kerk en had botbreuken in zijn rechterarm, - hand, en -been. Omdat de Pool in 2003 zijn hand ook al eens zwaar blesseerde werd die met titaniumbouten bijeengehouden. Na de nieuwe crash werd dan ook even gevreesd dat hij zijn hand kwijt zou raken, maar Italiaanse chirurgen voorkwamen dat.

Na negen maanden revalidatie kan Kubica weer lopen zonder hulpmiddelen en zijn hand en elleboog bewegen. Ondanks een intensief programma kan hij er echter niet zeker van zijn dat hij fit is als het volgende seizoen in maart begint. "Het was een moeilijke beslissing om dat aan het team te melden, maar het is de meest realistische."

Lotus Renault benadrukt dat Kubica deel van het team blijft uitmaken. De Pool is al in gesprek om zijn contract te verlengen.