Redknapp ziet Spurs als titelkandidaat

André

Harry Redknapp gelooft dat hij Tottenham Hotspur kampioen van Engeland kan maken. "De titel is een mogelijkheid, het is niet onmogelijk", zei de trainer tegen de BBC na het met 2-0 gewonnen duel tegen Aston Villa. "Als je je wedstrijden blijft winnen en in jezelf blijft geloven, kun je het voor elkaar krijgen."

Door twee goals van Emmanuel Adebayor boekten de Spurs, waar Rafael van der Vaart onder contract staat, zijn achtste overwinning uit de laatste negen wedstrijden en klom de club naar de derde plaats in de Premier League. De achterstand op koploper Manchester City bedraagt met een wedstrijd minder gespeeld negen punten. "Ik hou van de manier waarop wij voetballen. Ik heb echt genoten van ons spel."

Redknapp nam voor het eerst sinds begin november weer plaats op de bank, na een medische ingreep. "Het was geweldig om weer terug te zijn. Ik wilde niet opnieuw een wedstrijd thuis kijken, want dat was zenuwslopend. Er waren geen zenuwen", zegt de coach. "Ik voel mij nu beter dan ik mij voor de wedstrijd voelde."

De 64-jarige Redknapp onderging een dotterbehandeling om zijn kransslagaders te ontstoppen. Een ingreep waar volgens dokters een herstel van enkele weken voor staat. De coach was eerder terug dan verwacht. "De dokter zei mij dat ik vier tot vijf weken niet mocht werken, maar ik heb me eigenlijk niet veel aangetrokken van zijn advies."