Ex-paralympiër Van der Vorst naar Rabobankploeg

Frank (franklop)

Monique van der Vorst rijdt komend seizoen voor de vrouwenploeg van Rabobank. De 27-jarige wielrenster zat jarenlang in een rolstoel en won tal van medailles in de aangepaste sporten. Zo legde ze onder meer twee keer beslag op olympisch zilver. Na een nieuw ongeval kreeg ze weer gevoel in haar benen en legde zich na een lange revalidatie toe op het wielrennen, wat haar nu dus een contract bij Rabobank oplevert.

"Ik ben compleet vereerd dat ik mij bij Rabobank mag ontwikkelen als wielrenster", zegt Van der Vorst op de site van de wielerploeg. "Deze ploeg is de beste omgeving met veel ervaring en expertise. Bovendien kan ik van Marianne Vos veel leren."

Teammanager Jeroen Blijlevens ziet een leuke uitdaging. "Monique kan nog heel veel leren, maar ik weet zeker dat de rest van de meiden veel kunnen opsteken van haar", zegt de oud-prof. "Ze beschikt over de juiste mentaliteit, wilskracht, hetgeen ze wel bewezen heeft tijdens haar carrière in het aangepast sporten. Ze wil gaan wielrennen en wij gaan haar daarbij ondersteunen."