Game of Thrones-acteur speelt Koning Arthur

Redactie

De film Arthur & Lancelot heeft eindelijk een acteur voor de rol van Koning Arthur. Na maandenlang zoeken is Kit Harington de gelukkige die het zwaard uit de steen mag trekken, schrijft de Amerikaanse entertainmentsite The Hollywood Reporter. De Engelse acteur was eerder te zien als Jon Snow in de fantasyserie Game of Thrones.

Gary Oldman wordt sinds begin deze maand genoemd als mogelijke Merlijn en de Zweed Joel Kinnaman speelt Lancelot. David Dobkin schreef het scenario en voert de regie. Hij wil het klassieke mythologische verhaal verfilmen tot een luchtige actiefilm, zoals producent Warner Bros dat al deed al met de recente Sherlock Holmes-films.

In Arthur & Lancelot is Arthur een simpele bastaardzoon die het leven van een ridder op zwart zaad leidt. Lancelot is daarentegen een welgestelde edelman die zowat alles met een paard en lans kan. Naarmate de twee mannen elkaar beter leren kennen, komen Arthurs leiderschapskwaliteiten aan het licht en worden ze trouwe strijdmakkers.

Guinevere speelt momenteel slechts een klein bijrolletje. De bedoeling is haar rol uit te breiden in eventuele vervolgfilms. Dobkin wil in maart met de opnames beginnen zodat Arthur & Lancelot in 2013 in première kan gaan.


Game of Thrones-acteur speelt Koning Arthur (Foto: Novum)