Agüero wil schoonvader Maradona achterna

zoem

Sergio Agüero wil voor Manchester City net zo'n legende worden als zijn schoonvader Diego Maradona voor Napoli was. De 23-jarige Argentijn gaat dinsdagavond voor de Champions League met City op bezoek bij de club waar Pluisje eind jaren tachtig furore maakte. "Het is mijn droom om hetzelfde te doen als Maradona voor Napoli deed."

Maradona bezorgde de Italiaanse club tweemaal de landstitel en een keer de UEFA Cup. Hij is nog altijd razend populair bij de fans. "In het verleden heeft hij me alles verteld over de club en ik heb ook op televisie gezien wat hij deed en hoe belangrijk hij was voor de supporters", zegt de aanvaller tegen Skysports. "Dat maakt mij als Argentijn zeer trots."

Agüero maakt indruk in zijn eerste seizoen als Citizen. Hij scoorde in vijftien wedstrijden al elf keer. Met zijn club gaat de 34-voudig international aan de leiding in de Premier League. Ook ligt City op koers om te overwinteren in de Champions League. Bij een overwinning zijn de Engelsen verzekerd van de volgende ronde.

Maradona zal overigens niet aanwezig zijn bij de wedstrijd, omdat zijn moeder onlangs overleed.


Agüero wil schoonvader Maradona achterna (Foto: Novum)