Taylor bereikt finale Grand Slam

Niels (DerMeister)

Phil Taylor heeft vanavond de finale van de Grand Slam of Darts bereikt. De vijftienvoudig wereldkampioen won van PDC-wereldkampioen Adrian Lewis. In een schitterende partij won The Power met 16-9. Beide darters noteerden een gemiddelde van ver boven de 100 per beurt. In de finale treft Taylor later vanavond Gary Anderson.

Taylor nam met de overwinning wraak op Lewis, die vorig jaar tijdens de World Grand Prix en tweemaal tijdens de Premier League wist te winnen van zijn leermeester. In Wolverhampton had Lewis wat minder te vertellen. Taylor liep rap uit naar een voorsprong van 3-0. Tot en met 9-6 liep het gelijk op, totdat Taylor zijn opponent weer wist te breaken.

Taylor denderde door naar 12-6, tot Lewis weer een leg wist te pakken. Taylor liet zich niet van de wijs brengen en met onder meer finishes van 108, 80 en 111 liep hij opnieuw uit op Lewis. Jackpot wist door middel van een 145-finish en 74-finish nog wel iets terug te doen, maar Taylor maakte het in de 25e leg definitief af; 19-6. Anderson wist in zijn halve finale af te rekenen met Mark Walsh. Anderson won met 16-11 en zal daardoor later vanavond in de eindstrijd aantreden tegen Taylor.