[Premier League] Liverpool wint op Stamford Bridge

Niels (DerMeister)

Chelsea heeft opnieuw een topper op eigen veld verloren. Na het 3-5 verlies tegen Arsenal verloren The Blues vandaag met 1-2 van Liverpool. Door de nederlaag lijken de titelkansen voor Chelsea wel erg ver weg. De achterstand op koploper Manchester City bedraagt nu maar liefst twaalf punten. Liverpool kwam in punten gelijk met Chelsea.

Zonder voormalig Liverpool-spelers Fernando Torres en Raul Meireles, maar met Didier Drogba in de basis ging Chelsea van start. Florent Malouda en Juan Mata zorgden voor het eerste gevaar namens de ploeg uit Londen, maar Liverpool bleef in de beginfase overeind. John Obi Mikel, die in de Premier League nog nooit wist te scoren voor Chelsea, zag een schot maar net over de lat gaan. Even dacht het Chelsea-publiek dat Didier Drogba scoorde, maar zijn vrije trap belandde op de paal.

Het was echter Liverpool dat voor rust tegen de verhouding in op voorsprong kwam. Na een slechte uittrap van Petr Cech kwam de bal bij Mikel, die flink werd opgejaagd door Charlie Adam. Via Craig Bellamy en Luis Suárez kwam de bal bij Maxi Rodríguez. De Argentijn wist te scoren, wat alweer zijn achtste treffer betekende in de laatste vijf wedstrijden die hij vanaf de eerste minuut meemaakte.

Na rust bracht Chelsea-trainer André Villas-Boas spits Daniel Sturridge in om meer druk te zetten op de defensie van Liverpool. De keuze pakte goed uit, want het was Sturridge die The Blues tien minuten na de pauze op gelijke hoogte bracht. De spits wist een voorzet van Malouda eenvoudig binnen te lopen. David Luiz was vervolgens dichtbij de 2-1, maar de Portugese verdediger van The Blues stuitte met zijn kopbal op Liverpool-doelman Reina. Kort voor tijd kwam ook Torres nog in het veld, maar ook hij kon niet voor de 2-1 zorgen.

In de slotminuten was het Liverpool dat met de overwinning aan de haal ging. Nadat Dirk Kuijt een grote kans onbenut liet, wistverdediger Glenn Johnson de bevrijdende 1-2 te scoren. Hij werd volledig vrijgelaten aan de rechterkant en speelde vervolgens Ashley Cole en Malouda uit, om vervolgens ook keeper Cech kansloos te laten.