[WTF] Federer klopt Tsonga ook in Londen

donroyco

Roger Federer is de ATP World Tour Finals begonnen met een zege. In de Londense O2 Arena was de Zwitser zijn Franse opponent Jo-Wilfried Tsonga met 6-2, 2-6 en 6-4 de baas. Het is de tweede keer op rij dat Federer van Tsonga wint. Precies een week geleden won de voormalig nummer één van de wereld de masterstitel in Parijs door de Fransman te kloppen.

In de eerste set was Federer oppermachtig. Hij kreeg de enige twee breakpunten van de set en benutte ze allebei. Het tweede bedrijf kende echter een volledig tegengesteld verloop. Nu was het Tsonga die nauwelijks fouten maakte en twee keer brak.

In de derde set kreeg Federer op 3-2 een eerste breakpunt, maar dat werkte Tsonga nog weg. Op 5-4 voor de Zwitser keek Tsonga echter tegen een 0-40 achterstand aan. De Fransman sloeg nog een matchpunt weg, maar bij zijn tweede kans was Federer niet te stoppen.

Federer haalde dit weekeinde ook twee ATP World Tour Awards op. De Zwitser werd verkozen tot meest sportieve speler en de favoriete speler van de fans. Die laatste titel werd in het dubbelspel vergeven aan Bob en Mike Bryan. De Amerikaanse broers werden, net als Novak Djokovic, ook geëerd voor het halen van de eerste positie op de wereldranglijst aan het einde van het jaar.

Juan Martin del Potro volgde Robin Haase op als winnaar van de prijs voor comeback van het jaar. De Argentijn die door een polsblessure in februari nog 485e stond, beëindigde het jaar als elfde. Hij won titels in Estoril en Delray Beach.

Milos Raonic uit Canada werd de beste nieuwkomer, terwijl de Amerikaan Alex Bogomolov de meest verbeterde speler is. Rafael Nadal kreeg de Arthus Ashe Humanitarian of the Year-prijs voor zijn liefdadigheidswerk.


Federer klopt Tsonga ook in Londen (Foto: Novum)