Hiddink: "Anzhi mooi project"

André

Voor Guus Hiddink lonkt een terugkeer naar Rusland. Het steenrijke Anzhi Makhachkala hoopt hem vast te leggen. Hiddink ziet een overgang wel zitten en heeft zich positief uitgelaten over de plannen van de Russische club, waarvoor onder anderen Kameroener Samuel Eto'o en oud-PSV'er Balazs Dzsudzsak uitkomen.

"Ik heb van insiders begrepen dat het een mooi project is dat meer behelst dan voetbal alleen. Het is goed voor de regio, een arm gebied", verklaarde Hiddink zondag tegenover de Engelstalige Russische tv-zender RT.

De coach werd al in verband gebracht met de rijke club. "Ik neem de tijd om na te denken over mijn toekomst", liet hij weten. Ook Ajax hoopte gebruik te maken van zijn diensten. De Amsterdamse club was echter geen optie voor de ervaren oefenmeester.

De Achterhoeker was eerder bondscoach van Zuid-Korea, Australië en Rusland. Daarnaast was hij als clubtrainer onder andere al actief voor PSV, Valencia, Real Madrid en Chelsea. Hij begon zijn trainerscarrière als assistent bij De Graafschap.