Pastoor: ''Speelden om niet te verliezen''

Frank (franklop)

Alex Pastoor zag N.E.C. Nijmegen pas in de slotfase met de juiste intentie voetballen. De 1-2 thuisnederlaag tegen Roda JC was dan ook meer dan logisch, vindt de trainer. "Het voornaamste probleem zat 'm in het feit dat we amper speelden om te winnen, we speelden om niet te verliezen", concludeerde trainer Pastoor na afloop  voor de camera's van de NOS. NEC had in die wedstrijd vooral moeite met de afronding van een opgezette aanval.

"In de eerste helft hadden we bal redelijk vaak rond de zestien en dan gingen we elkaar aan staan kijken. Dat werd in de tweede helft anders, maar de output was hetzelfde. We scoorden er één en Platje had een hele aardige kans, maar dat was het dan wel", zag Pastoor het gebrek aan stootkracht van zijn ploeg helder in.

"Op een gegeven moment gaat er ook wat onzekerheid in de ploeg sluipen, zeker als het publiek zich op een negatieve manier gaat roeren. het vaakst zijn we bij hun goal geweest in de laatste tien, vijftien minuten. Dan ga je een soort pompen of verzuipen spelen en zie ik wel overtuiging. Dan blijkt voetbal ineens heel normaal en logisch te zijn. Maar het was lang niet goed genoeg om ook maar een punt te halen", aldus Pastoor.

De afgelopen weken haalde NEC ook niet wekelijks punten, maar was het in ieder geval nog de speelwijze die hoop bood. Maar ook die was zaterdagavond niet prijzenswaardig. "Je moet spelen om te winnen en of je hem dan uiteindelijk wint of verliest, dat maakt dan niet zo heel veel uit. Dat hebben we de laatste tien minuten wel gedaan en daarvoor niet en dat is veel te kort", besloot Pastoor.