Karelse: ''Heel bijzondere avond''

Frank (franklop)

Na het gelijkspel (2-2) tussen Ajax en NAC Breda ging het vooral over het drama voor Ajax, maar de Brabanders beleefden ondertussen in de ArenA een heel bijzondere avond. Zeventig minuten lang had NAC niets te vertellen gehad in Amsterdam, totdat Ajax-keeper enneth Vermeer kort na de 2-0 over een schot van Santi Kolk heen dook. Vijf minuten later lag de 2-2 achter de doelman en beleefde iedereen van NAC prompt een heel bijzondere avond. Zo ook de trainer.

"Waar je 70 minuten lang niet op rekent, gebeurt uiteindelijk toch", aldus Karelse. "Hier mogen we heel blij mee zijn. Dit is een heel bijzondere avond. De eerste helft was zwaar onder de maat. Pas na twee wissels in de tweede helft begon het wat beter te lopen en kwamen we in de buurt van het doel van Ajax."

Die wissels waren Santi Kolk (voor Alex Schalk) en Jordy Buijs (voor Tim Gilissen). Beiden maakten een sterke indruk en eerstgenoemde scoorde dus de belangrijke aansluitingstreffer. Ook invaller Florian Jozefzoon (gehuurd van Ajax) oogde gewillig zich te bewijzen.