[Premier League] Ook Newcastle United buigt voor Manchester City

zoem

Manchester City heeft het goed presterende Newcastle United op een nederlaag getrakteerd. De koploper in de Premier League was met 3-1 te sterk. Basisspeler Nigel de Jong zag Mario Balotelli en Sergio Aguero vanaf de strafschopstip scoren. Ook Micah Richards wist doelman Tim Krul te verschalken. Dan Gosling deed iets terug.

Manchester City boekte alweer zijn elfde competitiezege in twaalf duels en heeft nu 31 punten. Newcastle handhaaft zich op de derde plaats met 25 punten, maar Chelsea en Tottenham Hotspur kunnen wel op gelijke hoogte komen.

John Heitinga en Royston Drenthe deden goede zaken met Everton. In eigen huis werd Wolverhampton Wanderers met 2-1 aan de kant gezet. Stephen Hunt scoorde voor de bezoekers, maar Phil Jagielka en Leighton Baines bezorgden Everton de zege. De 'Toffees' stijgen naar de tiende positie met dertien punten.

Wigan Athletic speelde thuis met 3-3 gelijk tegen Blackburn Rovers. Ronnie Stam werd in de slotfase vervangen bij Wigan. Martin Jol behaalde met Fulham een punt bij Sunderland: 0-0. West Bromwich Albion en Queens Park Rangers waren met respectievelijk 2-1 en 3-2 te sterk voor Bolton Wanderers en Stoke City.