Renault R31 niet succesvol experiment

Peterselieman

Lotus Renault GP heeft toegegeven dat de huidige auto, de R31, met de voorwaarts gerichte uitlaten een niet succesvol experiment is gebleken. Afgelopen winter leek het systeem een meesterzet te zijn, afgaande op de testtijden, maar het vormde uiteindelijk een belemmering bij de ontwikkeling van de auto.

"Het was een gedurfd, maar uiteindelijk een niet succesvol experiment. We waren het enige team dat de voorwaartse uitlaten had en dat deden we met goede verwachtingen, gesteund door erg sterke resultaten uit de windtunnel," zei technisch directeur James Allison. "We kwamen goed uit de startblokken, al was het vanaf de eerste test al wel duidelijk dat we niet de hoeveelheid downforce hadden die we verwachtten."

"Het seizoen dat daarna volgde was voor iedereen in Enstone (de basis van Lotus Renault GP, red.) erg lastig. Het ontwerp leek veelbelovend en als het gewerkt had dan was het moeilijk te kopiëren geweest. Het bleek echter erg lastig verder te ontwikkelen en kende een fundamentele zwakheid in de langzame bochten, iets wat al het hele seizoen onze bottleneck is. We kijken dan ook uit naar 2012 om vanwege de nieuwe uitlaatregels weer met een schone lei te kunnen beginnen."

Voor Lotus Renault GP begon het seizoen goed met podiumplaatsen in Australië en Maleisië. Daarna werden de resultaten snel minder en was een vijfde plaats in Canada nog het hoogst haalbare. Met nog één race te gaan staat de renstal nu vijfde in het constructeurskampioenschap met 72 punten.