[MotoGP] Suzuki stapt uit koningsklasse

Frank (franklop)

Suzuki heeft besloten om uit de MotoGP te stappen. Het Japanse merk gaf al lange tijd aan niet te weten of ze verder zouden gaan, waarna vandaag de definitieve beslissing volgde. Het management benadrukte wel dat het wel weer terug zal gaan keren in de sport. Dit moet in 2014 gaan gebeuren.

"Suzuki Motor Corporation heeft besloten om tijdelijk te stoppen met haar deelname aan het MotoGP wereldkampioenschap," zo stond te lezen in het persbericht. "Deze opschorting van de activiteiten is bedoeld om in te spelen op de moeilijk omstandigheden die zijn veroorzaakt door de langdurige recessie, een lage waardering van de Yen en de natuurrampen. Met het oog op een terugkeer in 2014 zal Suzuki zich nu richten op het ontwikkelen van een nieuwe competitieve racemachine voor deze klasse."

"Suzuki zal haar motorcross activiteiten voortzetten en zal tevens de wegrace activiteiten met productiemachines blijven steunen, dit door het verkrijgen van FIM homologatie en de aanhoudende samenwerking met de leverancier van de race kits en onderdelen"

Suzuki deed vorige week nog wel mee aan de eerste tests voor het nieuwe seizoen. Daarin verbaasde rijder Randy de Puniet met een vierde plaats tijdens de eerste testdag.

Suzuki MotoGP
Suzuki stapt uit koningsklasse (Foto: Pro Shots)