FOK!filmtip van de dag: Unleashed

dekatophetspek

Iedere dag komen er meerdere films op televisie. Maar welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft jou iedere dag onze tip van de dag. Vandaag is dat... Unleashed.

Vanavond is er weer een uitgebreid aanbod aan films op zowel de publieke als commerciële omroepen. Zo hadden we kunnen kiezen voor Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest (20.30 uur op SBS6) of G.I. Joe: The Rise of Cobra (20.30 uur op RTL5) maar vandaag gaan we voor Unleashed (2005).

 Unleashed

In Unleashed zien we Jet Li als Danny. Danny is een man die wordt behandeld als een hond en moet vechten in illegale straatgevechten. Als zijn 'baas' Bart (Bob Hoskins) bij een ongeluk in coma raakt weet Danny aan zijn greep te ontsnappen. Hij ontmoet de blinde pianist Sam (Morgan Freeman) die hem laat zien dat er mooie dingen in het leven gebeuren. Als Bart echter uit zijn coma ontwaakt en ontdekt dat zijn prijsvechter weg is wil hij hem koste wat het kost terug krijgen.

Unleashed werd oorspronkelijk uitgebracht als Danny the Dog. De film is gebaseerd op een scenario van Luc Besson, wat meteen de flitsende gevechtsactie verklaart. Unleashed werd geregisseerd door Louis Leterrier die ook films zou gaan maken als The Transporter (1 + 2), The Incredible Hulk en Clash Of The Titans. Wellicht niet de sterkste rol van Li maar zeker aan te raden vanwege de vechtscenes die ook liefhebbers van bijvoorbeeld The Matrix zeer aan zal spreken.

Unleashed is vanavond te zien op RTL5 om 22.50 uur.


De trailer voor Unleashed.