Frustraties bij Petrov over Lotus Renault GP

Peterselieman

Vitaly Petrov heeft het gehad met zijn huidige team Lotus Renault GP. De Rus heeft op de Russische tv-zender Rossiya 2 kritiek geuit over het feit dat hij bij de openingsrace in Australië een podiumplaats kon pakken, maar nu veroordeeld is tot het rijden achterin de middenmoot.

"Bijna tien races lang hebben we geen nieuwe onderdelen geïntroduceerd, we hebben een hele tijd gereden met de auto waarmee we het seizoen gestart zijn. Mijn eerste podium in Australië was inspirerend, voor mij, de fans en heel Rusland. Maar in het vervolg van het seizoen raakte ik boos over de gang van zaken en ik probeerde gewoon iets voor elkaar te krijgen. Jammer genoeg mag ik geen slechte dingen zeggen over het team, dat is contractueel vastgelegd," zei Petrov.

"Lees mijn interviews maar na, ik bekritiseer het team niet na al die verliezen. Hoeveel hebben we verloren met pitstops, hoeveel hebben we verloren met tactiek? Daardoor hebben we zeker in tien races onze kansen vergooid. Dat kon ik helaas in interviews nooit zeggen. Ik mag er nog steeds niet over praten, maar tegelijkertijd kan ik me niet koest blijven houden. Ik heb er genoeg van, ik kan niet alles opkroppen."

De Rus heeft weliswaar nog een contract voor 2012, maar dat zegt niet alles. "Dit is de Formule 1, het is business. Het team probeert gewoon alles uit alles te halen, met sponsors, prijs en coureurs. Mijn situatie is helder, ik heb een verbintenis. Maar zelfs Kimi Raikkonen werd op een bepaald moment door Ferrari gevraagd om te vertrekken. In deze wereld is alles mogelijk. Als het team afscheid wil nemen van iemand, dan kan je daar weinig aan doen."