Schietspel The Avengers in de maak

Stefan Walthie (StefanW)

De Britse gamestudio Splash Damage werkt aan een actiegame rond de Marvel-film The Avengers over een superheldengroep met onder andere Captain America en Iron Man. Dat meldt gamewebsite Kotaku. De gamestudio werkt in opdracht van Disney en zou de technologie van het schietspel Brink gebruiken om de stripheldengame te produceren.

De website IndustryGamers, waarop Kotaku zijn vermoedens baseert, rapporteert dat Splash Damage werkt aan een actiegame gebaseerd op een vijftig jaar oud fenomeen uit de Amerikaanse popcultuur. Het spel wordt gemaakt voor een uitgever waarvan gedacht werd dat die geen games voor spelcomputers meer wilde maken.

Disney Interactive heeft in het voorjaar besloten zich te richten op spellen voor smartphones en webgames. Bovendien heeft het bedrijf twee jaar geleden superheldenbedrijf Marvel opgekocht voor vier miljard dollar. Kotaku denkt de puzzelstukjes op hun plaats te hebben gelegd.

Tot deze zomer werkte gamebedrijf THQ aan een spel rond de verfilming van de groep striphelden. Marvel trok echter de licentie voor het spel in toen THQ besloot enkele gamestudio's te sluiten. Het is mogelijk dat de licentie bij Disney Interactive is neergelegd. Eerdere filmgames rond Marvel-superhelden werden vooral door Sega uitgegeven.

De actiefilm rond de Marvel-helden The Avengers is vanaf 26 april in de Nederlandse bioscoop te zien. In de film vertolkt Robert Downey Jr. de rol van de mechanische Iron Man, speelt Chris Evans de patriot Captain America, neemt Scarlett Johansson de rol van Black Widow voor haar rekening, is Chris Hemsworth de Noorse viking Thor en spreekt Lou Ferrigno de stem in van de groene krachtpatser The Hulk. Rond diezelfde tijd zou dan ook de game moeten verschijnen.


'Schietspel The Avengers in de maak' (Foto: Novum)