Cube en Tucker werken weer aan Friday-film

dekatophetspek

Rapper Ice Cube en komiek Chris Tucker willen een nieuwe Friday-film maken. De rapper is in onderhandeling om de film te schrijven, regisseren en de hoofdrol van Craig Jones op zich te nemen. Tucker zou terugkeren als Smokey, schrijft de Amerikaanse film- en tv-site Deadline.

De komedie Friday uit 1995 gaat over Jones en Smokey die geen baan hebben en de hele dag op hun veranda rondhangen. In 2000 kwam de vervolgfilm Next Friday en in 2002 volgde Friday After Next. De eerste Friday betekende de doorbraak van Tucker. Hij speelt in de komedie de constant blowende Smokey. In de twee andere Friday-films wilde hij die rol niet meer spelen, omdat hij zich had bekeerd tot het christendom.

Acteur Tiny Lister, die in de eerste twee films DeBo speelde, zegt tegen entertainmentzender TMZ dat Tucker hem in een privévliegtuig heeft overgevlogen omdat hij de originele bezetting van de Friday-films bij elkaar wil brengen. Tucker is nog steeds streng gelovig dus of Smokey joints draait in de vierde film, is nog maar de vraag.

Tucker en Cube bespreken volgende week de mogelijkheden voor een vierde Friday-film. "Dit wordt de grote film", zegt Lister. De acteur vertelt ook nog dat Tucker probeert een vervolg op de sciencefictionkomedie The Fifth Element uit 1997 van de grond te krijgen. Daarin was Lister ook te zien.


Cube en Tucker werken weer aan Friday-film (Foto: Novum)