'Mohammed Ali heeft nog zes maanden te leven'

Niels (DerMeister)

Volgens het Amerikaanse tabloid Globe zou bokslegende Mohammed Ali slechts nog zes maanden te leven hebben. Het magazine maakte dit op uit uitspraken van enkele vrienden van de 69-jarige Ali.

"Hij is erg aan het achteruitgaan en heeft nog minder dan zes maanden te leven", liet een bron aan het blad weten. "De voormalige kampioen is het gevecht tegen Parkinson aan het verliezen." Ali woonde afgelopen week de rouwdienst bij van de overleden Smokin Joe Frazier, waar hij zwak oogde en tevens veel beefde. Frazier, die op 67-jarige leeftijd overleed aan de gevolgen van leverkanker, was in 1971 de eerste bokser die Ali wist te verslaan.

Ali werd als Cassius Marcellus Clay geboren in Kentucky. Hij veranderde zijn naam nadat hij lid was geworden van de Nation of Islam, een religieuze organisatie. Gedurende zijn bokscarrière kreeg hij bijnamen als The Greatest en Louisville Lip. Door het sportblad Sport Illustrated werd Ali uitgeroepen tot Sportman van de Eeuw.

In zijn loopbaan als bokser wist Ali driemaal wereldkampioen in het zwaargewicht te worden en won hij op de Olympische Spelen van 1960 in Rome een gouden plak in het lichtzwaargewicht. Ali wordt beschouwd als de beste zwaargewicht bokser ooit.