'Marseille hoopt Milito te verleiden'

Niels (DerMeister)

De Franse topclub Olympique Marseille hoopt zich te versterken met Diego Milito. Hij staat momenteel onder contract bij Internazionale.

Volgens de geruchten zou Marseille al geïnformeerd hebben naar de aanvaller. De 32-jarige Milito kent tot dusverre niet zijn beste seizoen uit zijn carrière. Hij maakte pas vier doelpunten en is niet langer zeker van een basisplaats bij de club uit de Serie A.

Trainer Claudio Ranieri zou meer gecharmeerd zijn van Giampaolo Pazzini en Diego Forlán. Inter zou daarom een transfer van Milito niet blokkeren, zodat de club, waar ook Wesley Sneijder speelt, een jongere vervanger kan halen. Daarvan hoopt Marseille te profiteren.

De Franse topclub zoekt al een tijdje naar een nieuwe aanvalsleider en ziet Milito als de ideale kandidaat voor die vacature, meldt Le Parisien. Marseille zou ook nog steeds in de markt zijn voor Amauri van Juventus. Milito werd afgelopen zomer in verband gebracht met Genoa. Bij die club was hij enkele seizoenen geleden zeer succesvol. In 2010 won de Argentijn met Inter nog de Champions League.