Clos aast op stoeltje bij HRT

Peterselieman

Dani Clos hoopt volgend seizoen in de Formule 1 voor HRT te racen. De Spanjaard zei dit gisteren na afloop van de eerste testdag voor jonge coureurs. Afgelopen seizoenen kwam hij uit in de GP2 Series waarin hij eenmaal een race wist te winnen.

Clos is niet de enige coureur die bij HRT wil tekenen, want de renstal is in gesprek met vele coureurs over het seizoen 2012. "Voor een coureur zijn om in de Formule 1 te geraken veel dingen nodig. Ten eerste moet het team je willen en dat is hier het geval. Er is ook een economische kant. De teams moeten wel geld vragen, want de economische situatie is zwaar. Wij willen wel, maar dan heb ik wel geld nodig, maar het is niet onmogelijk," zei Clos tegen Autosport.

De Spanjaard voelt dat hij nu de stap naar de Formule 1 moet maken na drie seizoenen in de GP2 Series. Afgelopen jaar werd de coureur die al eens voor Williams testte negende in het kampioenschap. In 2010 deed hij het met een vierde stek in de eindklassering iets beter. Mocht het deze winter niet lukken dan zal de 23-jarige rijder hoogstwaarschijnlijk nog een jaartje aan zijn GP2-avontuur vastknopen.