Van Gerwen door op Grand Slam of Darts

Niels (DerMeister)

Michael van Gerwen heeft vanavond de knock-outfase van de Grand Slam of Darts bereikt. Onze landgenoot won met 5-2 van Tony O'Shea. Eerder won Van Gerwen al van Scott Waites. In de volgende ronde wacht Mighty Mike een ontmoeting met Ted Hankey of Ian Wright.

Van Gerwen startte uitstekend aan de partij en wist O'Shea in de eerste leg direct te breaken. Toch kwam O'Shea sterk terug, aangezien hij Van Gerwen een leg later direct wist terug te breaken. Silverback behield vervolgens zijn eigen leg, iets wat Van Gerwen daarna ook deed; 2-2.

In de vijfde leg wist Van Gerwen zijn opponent opnieuw te breaken en dit leek de definitieve klap te zijn. O'Shea kwam niet meer in het spel voor en Van Gerwen pakte ook de zesde leg. In de zevende leg wist Van Gerwen opnieuw een break en uiteindelijk de partij te pakken door middel van een prachtige 144-finish.

Michael van Gerwen
Michael van Gerwen is door naar de knock-outfase (Foto: Pro Shots)

Doordat Mark Walsh eerder op de avond van titelverdediger Scott Waites verloor, werd Van Gerwen zelfs groepswinnaar. Waites, titelverdediger, liet vanavond zien toch goed te kunnen spelen. Toch gaat Walsh door naar de knock-outfase en zal Waites nog vaak terugdenken aan de partij tegen O'Shea, waarin hij maar liefst zes matchdarts onbenut hield.

Raymond van Barneveld verlaat de Grand Slam of Darts zonder overwinning. De vijfvoudig wereldkampioen verloor ook zijn laatste groepswedstrijd. Dean Winstanley bleek met 5-2 te sterk. Eén break in de zesde leg was voldoende voor de talentvolle Engelsman om de winst en de eerste plek in de groep veilig te stellen.