Cel geëist voor ontucht via webcam

Redactie

Tegen een 38-jarige man uit Heemskerk is dinsdag dertig maanden cel geëist omdat hij via de webcam jongens zou hebben verleid ontuchtige handelingen met zichzelf te plegen. Het Openbaar Ministerie in Haarlem beschuldigt de man van ontucht, verleiding via de webcam en het bezitten en verspreiden van kinderporno.

De man deed zich volgens het OM voor als een 12-jarig meisje en zocht contact met jongens van die leeftijd. Die probeerde hij zover te krijgen dat zij ontuchtige handelingen met zichzelf pleegden, wat hij weer vastlegde. De man zou zowel jongens uit Nederland, als uit het buitenland, waaronder Frankrijk en Noorwegen, hebben benaderd.

Het OM eiste dinsdag ook een voorwaardelijke celstraf van tien maanden tegen de man en een proeftijd van tien jaar. Aan die proeftijd is verbonden dat de politie bij de man thuis mag komen en zijn computer mag onderzoeken. "De proeftijd is uitzonderlijk lang. Dat komt omdat de kans op herhaling bij deze verdachte erg groot wordt geacht", legt een woordvoerder van het OM uit.