Jonge spits redt zijn ploeg als keeper in FA Cup

Niels (DerMeister)

James Harrison, een jeugdspeler van het bescheiden Corby Town, kan bij zijn ploeggenoten niet meer stuk. Hij zorgde er hoogstpersoonlijk voor dat zijn ploeg zich wist te plaatsen voor de volgende ronde van de Engelse FA Youth Cup.

Harrison begon de wedstrijd tegen Dagenham & Redbridgde in de FA Youth Cup op zijn vaste positie als spits. Daniel Wallace, keeper van Corby Town, kreeg echter een kwartier voor tijd de rode kaart. Aangezien Corby Town geen reservekeeper had, besloot de jonge Harrison de keeperhandschoenen aan te doen.

Met een uitstekend keepende Harrison in het doel wist Corby Town in de resterende zeventien minuten zeer verrassend geen doelpunten meer tegen te krijgen. Dagenham kwam een aantal keren gevaarlijk voor het doel, maar telkens had Harisson antwoord op de pogingen van de vijandelijke ploeg. De wedstrijd eindigde uiteindelijk in 2-2 en strafschoppen moesten de beslissing brengen.

De jonge Harrison wist in deze serie twee strafschoppen te stoppen. Alsof dat nog niet genoeg was, wist Harrison uiteindelijk zelf de beslissende strafschop te benutten. Als beloning mag Corby Town in de volgende ronde van de FA Cup aantreden tegen het jeugdteam van het grote Manchester City.