FOK!filmtip van de dag: Harold & Kumar 1 & 2

dekatophetspek

Iedere dag komen er meerdere films op televisie. Maar welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft jou iedere dag onze tip van de dag. Vandaag zijn dat... Harold & Kumar Go To White Castle + Harold & Kumar Escape From Guantanamo Bay.

Om 20.30 uur beginnen we met Harold & Kumar Go To White Castle (2004). Harold (John Cho) en Kumar (Kal Penn) zijn twee boezemvrienden. Ze wonen samen op een kamer en zijn een stel hopeloze stoners. Na een avondje stevig paffen krijgt het tweetal een enorme vreetkick. En daar helpt maar één ding tegen. Een hamburger van White Castle. Tot hun grote schrik ontdekken ze echter dat de hamburgerboer met de Noorderzon is vertrokken. Harold en Kumar besluiten daarop om White Castle terug te vinden. Op hun speurtocht komen ze echter nogal wat vreemde figuren tegen.


Harold & Kumar Go To White Castle

Om 22.10 uur vervolgen we met Harold & Kumar Escape From Guantanamo Bay (2008). Kumar is nog steeds een hopeloze stoner maar Harold wil zijn leven wat serieuzer aan gaan pakken. Als hij ontdekt dat zijn grote liefde Maria (Paula Garcés) in Amsterdam is reist hij samen met Kumar naar Nederland. Kumar heeft stiekem zijn waterpijp meegenomen aan boord van het vliegtuig en als deze bij turbulentie kapot valt wordt het tweetal voor terroristen aangezien. Geen Amsterdam als eindstation voor de twee heren maar Guantanamo Bay. Nadat ze weten te ontsnappen krijgen ze de overijverige en paranoïde opsporingsambtenaar Ron Fox (Rob Corddry) achter hun aan. Tijdens hun vlucht door heel Amerika komen Harold en Kumar op de meest vreemde plekken terecht.


Harold & Kumar Escape From Guantanamo Bay.

Een heerlijke avond voor een ieder die wel van melige humor houdt. De Harold en Kumar-films zijn vanaf 20.30 uur te zien op RTL7.