Koreaanse tieners krijgen Playstation-avondklok

Kn0x

Koreaanse gamers van zestien jaar of jonger kunnen 's nachts niet langer online gamen op de PlayStation 3 of Xbox 360. De Koreaanse regering heeft een wet tegen het buitensporig online gamen op de pc uitgebreid naar het gebruik van de online netwerken van de spelcomputers. Dat schrijven Koreaanse media.

De nachtklok geldt van middernacht tot zes uur 's ochtends. Op deze manier wil de regering internet- en gameverslaving tegengaan. Daarnaast zouden jongeren dankzij de wet meer slaap krijgen. De beperking gaat niet op voor spellen die zonder internetverbinding gespeeld kunnen worden.

Voor het spelen van een online spel op de pc geldt een maximaal aantal uur, waarna de speler een pauze dient in te lassen. Of deze beperking ook voor de PlayStation 3 en Xbox 360 wordt gebruikt, is niet bekend.

Sony en Microsoft lieten Koreaanse media weten dat het lastig is zo snel een goed systeem te bouwen dat past binnen de Koreaanse wet. Vanaf vrijdag kunnen minderjarige gamers niet meer online op de PlayStation 3 van Sony. Microsoft overweegt zijn netwerk tijdelijk helemaal offline te halen.


Koreaanse tieners krijgen Playstation-avondklok (Foto: Novum)