Oud-sprinter Johnson twijfelt over ambitie Bolt

Niels (DerMeister)

Voormalig olympisch kampioen Michael Johnson betwijfelt of Usain Bolt tijdens de Olympische Spelen volgend jaar vier medailles kan winnen. "De 400 meter wordt heel erg zwaar", zei de Amerikaan dinsdag tegen BBC Radio. Johnson denkt niet dat trainen voor de korte nummers en de 400 meter samengaat.

Bolt, die zaterdag atleet van het jaar werd, heeft aangegeven dat hij op de Spelen in Londen de 4x400 meter estafette aan zijn programma wil toevoegen. De Jamaicaan won in Beijing goud op de 100, 200 en de 4x100 meter estafette.

"Ik denk dat hij het wereldrecord op de 400 meter kan verbreken, maar hij heeft aangegeven geen interesse te hebben om daarvoor te trainen. Dat kan ik begrijpen, want het is een lastige race om voor te trainen." De laatste sprinter die vier gouden medailles op de Spelen won, was Johnsons landgenoot Carl Lewis tijdens de editie van 1984.

Om kans te maken om geselecteerd te worden voor die afstand adviseert de drievoudig Olympisch kampioen de Jamaicaan Bolt om wat 400 metertoernooien te lopen, voordat de Spelen op 27 juli volgend jaar beginnen. "Ik denk niet dat de Jamaicaanse staf hem zomaar op die afstand zal inzetten, zonder dat ze hem daarop in actie hebben gezien. Dat betekent dat hij zal moeten laten zien dat hij op die estafetteafstand thuishoort."