Rasmussen: "Loog vanwege huwelijksproblemen"

Peterselieman

Michael Rasmussen heeft vier jaar na whereabouts-rel die hem de zege in de Tour de France kostte eindelijk openheid van zaken gegeven. De Deen zegt dat in 2007 niet doping de oorzaak was dat hij loog over zijn verblijfplaats maar dat het huwelijksproblemen waren.

Rasmussen reed vier jaar geleden in de gele trui in de Tour toen de ploegleiding van de Raboploeg besloot om hem uit de ronde te halen en op staande voet te ontslaan. De reden was dat de Deen niet zoals gemeld een trainingskamp in Mexico had belegd maar in Italië was gespot. "Mijn vrouw moest denken dat ik in Mexico zat. Ik was in Italië, maar ik verbleef niet in mijn eigen huis," zei Rasmussen tegen Ekstra Bladet.

Het lijkt er op dat hij in die tijd een buitenechtelijke relatie had. "Maar dat blijft privé. Veel renners scheiden nadat hun loopbaan erop zit, maar ik ben heel blij dat we onze problemen hebben kunnen oplossen. Het schandaal was ontzettend zwaar voor ons huwelijk. Zonder onze zoon waren we waarschijnlijk niet bij elkaar gebleven."