Barrichello: "Heb me laten zien"

Peterselieman

Rubens Barrichello hoopt dat hij volgend seizoen er weer bij is in de Formule 1. De inmiddels 39-jarige Braziliaan rijdt momenteel voor Williams en vindt dat hij in de afgelopen Grand Prix van Abu Dhabi genoeg heeft laten zien voor een nieuw contract. Hij startte als laatste en kwam als twaalfde over de meet.

"Ik heb mijn visitekaartje afgegeven, ik heb aangetoond dat ik achter het stuur nog een gretige jonge jongen ben. Hopelijk dringt dat bij de teamleiding door. De race was fantastisch, helemaal als je beseft dat ik tot aan dat moment maar dertig ronden had gereden in het weekend," zei Barrichello tegen Autosport.

"De set-up was niet optimaal, maar toch voelde de wagen heerlijk. Ik heb de hele race gevochten, lekker ingehaald en aan het einde was het jammer dat niemand uit de top tien pech had, want ik knokte nog voor de elfde plaats. Het was het hoogst haalbare," zei Barrichello die in Abu Dhabi een negatief record neerzette. "Ik hoorde dat het mijn eerste keer op de laatste startrij was, in negentien jaar Formule 1! Hopelijk was het gelijk ook de laatste keer."

"De druk is groter vanaf de laatste startrij, je weet niet hoe snel al die coureurs voor je van hun positie komen en welke kant ze kiezen. Ik deed alles om de achterste gelederen zo snel mogelijk te verlaten en na de eerste ronde lag ik achttiende. Ik was blij met dat herstel. Tot aan de wedstrijd was het een frustrerend weekend, maar in de race kon ik doen wat ik wilde, namelijk knokken voor posities."