Boullier bereid Kubica kans te geven

Peterselieman

Lotus Renault GP-teambaas Eric Boullier is bereid om Robert Kubica meer tijd te gunnen voor een terugkeer in de Formule 1. Wel heeft hij, zoals we al eerder meldden, moeite met de communicatie met de Pool omdat die vanwege de tegenvallende revalidatie met weinig mensen wil praten.

"Er is geen deadline waar hij zich aan kan commiteren, maar we willen Robert graag terug. Als dat betekent dat we hem halverwege 2012 een kans moeten geven, dan wil ik ook dat graag mogelijk maken," zei Boullier tegen Autosport. Hij wil met alle scenario's rekening houden. "Ik wil nog wel wat dingen met zijn manager afspreken voor een mogelijke terugkeer, maar ook in het geval Robert geen comeback kan maken moeten we zaken regelen."

Het jaar 2012 lijkt het team aan te vangen met een invalcoureur. "De maand oktober was voor ons beslissend om een comeback rond februari mogelijk te maken, maar Robert is helaas nog niet fit genoeg om dat soort zekerheid te bieden," zei de Fransman die het moreel verplicht vindt om Kubica een kans te geven op een terugkeer. "Hij was heel belangrijk voor ons, dus als er een mogelijkheid is hem terug te laten komen, wanneer en op welke manier dan ook, dan bieden we hem die ook aan."

Na 2012 heeft Kubica een aflopend contract en Boullier maakt zich nog geen zorgen over waar de coureur dan neer zal gaan strijken. "Hij mag natuurljk doen wat hij wil, maar we zijn altijd heel eerlijk tegenover hem geweest, hem blijven steunen en moreel gezien voelen we ons ook nog altijd aan Robert verplicht en verbonden, terwijl er sowieso ook geen betere stoeltjes vrij zijn."

Voorlopig zijn voor volgend seizoen de huidige invalcoureur Bruno Senna en GP2-kampioen Romain Grosjean in beeld. De mogelijkheid bestaat echter ook dat een pay-driver als Giedo van der Garde een kans kan krijgen bij Lotus Renault GP.