Nabestaanden: abortus Mary Servaes niet bewezen

Redactie

De nabestaanden van De Zangeres Zonder Naam zijn bang dat de waarheid over de vermeende abortus van de zangeres nooit boven tafel komt. Het zorgcentrum waar Mary Servaes woonde, heeft haar medisch dossier weggegooid.

"Dat is de standaardprocedure twaalf jaar na de dood van hun bewoners", vertelt Aad van Leeuwen, de man van Mary's nichtje Betty de Beij, aan De Telegraaf. "Het is vreselijk dat we waarschijnlijk nooit officieel de verhalen over abortus kunnen weerleggen."

In september onthulde theaterproducent Hans Cornelissen, die een voorstelling over Servaes maakte, dat de smartlappenkoningin op jonge leeftijd een abortus onderging. "Die abortus in haar jeugd is zo amateuristisch gedaan dat ze geen kinderen meer kon krijgen", zei Cornelissen. Het stuk van Cornelissen is deels gebaseerd op een boek van Ben Holthuis, dat dinsdag uitkomt.

De familie de Beij gelooft echter niks van de verhalen. "De familie was overal open over, hoe mooi of lelijk dingen ook waren", zegt Aad van Leeuwen. "We hadden gehoopt op het medisch dossier zodat we konden kijken of we over konden gaan tot juridische stappen." Mary Servaes-Bey overleed in 1998 op 79-jarige leeftijd.