'Nieuw contract voor Guardiola ligt klaar'

Niels (DerMeister)

FC Barcelona wil er alles aan doen om succestrainer Josep Guardiola langer aan de club te binden. Hij mag zelfs het aantal jaar van het nieuwe contract kiezen.

Voorzitter Sandro Rosell is erg in zijn nopjes met de trainer die in de afgelopen drie jaar prijs na prijs binnenhaalde met de Spaanse club. Het nieuwe contract van Guardiola ligt al op zijn bureau om getekend te worden. "We doen er alles aan om Guardiola door te laten gaan. Voor hem staat de deur van ons kantoor altijd open. Zijn nieuwe contract ligt klaar. Hij heeft de keuze bij te tekenen voor één, twee, drie of vier jaar. Als hij wil, dan kan hij ook tekenen voor een jaar met een optie voor nog een jaar", zei Rosell tegen Al Jazeera.

Guardiola, die een recordaantal van twaalf prijzen won als Barcelona-trainer, heeft zich nog niet uitgesproken over een nieuw contract. Rosell sprak ook nog over een vermoedelijk Barcelona-doelwit, namelijk Gareth Bale. "Ik weet niet of we interesse hebben in Gareth Bale. Maar als dat wel het geval was, zou ik het niet zeggen. Dat zou de prijs alleen maar opdrijven. In elk geval, zelfs als we hem willen halen, zouden we nooit veertig miljoen euro betalen."