Jong Oranje verliest van Schotland

Niels (DerMeister)

Jong Oranje heeft in de EK-kwalificatiereeks de eerste nederlaag geleden. Jong Schotland was in De Goffert in Nijmegen met 1-2 te sterk. Bij de ploeg van bondscoach Cor Pot maakten Virgil van Dijk, Lorenzo Burnet en Adam Maher allen hun debuut.

Al na twee minuten pakte Jong Schotland de voorsprong via Rhodes. Hij klopte Groningen-verdediger Virgil van Dijk in een luchtduel en liet vervolgens doelman Marco Bizot kansloos. Toch kwam Jong Oranje snel weer op gelijke hoogte. Adam Maher schoott een vrije trap hard op het Schotse doel, maar keeper Ridgers leek de bal te pareren. Hij liet de bal echter weer los en zag de bal vervolgens over de doellijn stuiteren. Ridgers sloeg de bal nog wel uit het doel, maar de grensrechter gaf aan dat de bal de doellijn was gepasseerd.


Adam Maher (midden) zet Jong Oranje snel op 1-1 (Foto: Pro Shots)

Naarmate de eerste helft vorderde, werd Jong Oranje gevaarlijker. De ploeg van bondscoach Cor Pot wist echter geen gaatje te vinden in de hechte Schotse verdediging. Ook in het begin van de tweede helft was Jong Oranje de betere ploeg en kreeg het een aantal mogelijkheden. Zo werd een schot van Stefan de Vrij ditmaal wel goed gepareerd door keeper Ridgers. Tien minuten na rust waren het de Schotten die de leiding pakten. Bizot liet zich wel erg makkelijk passeren bij een poging van Wotherspoon. Het schot belandde via de handen van de doelman in de netten.

De ploeg van Pot speelde vervolgens een beroerde partij en kwam na ruim een uur spelen zelfs bijna op een 1-3 achterstand. De kopbal van Wylde, die Kelvin Leerdam in de lucht wist te koppen, ging echter ruim over. Ook Rhodes was dichtbij opnieuw een treffer, maar hij volleerde de bal net over de kruising. In de slotfase kon Jong Oranje, op twee gevaarlijke kopballen van invallers Alex Schalk en Leandro Bacuna na, voor weinig gevaar meer zorgen en daardoor werd de eerste nederlaag in de EK-kwalificatiecyclus een feit.