Müller: "Duitsland heeft de beste papieren"

Peterselieman

Thomas Müller treedt morgen met de nationale ploeg van Duitsland aan tegen het Nederlands elftal. De aanvaller van Bayern München vindt Die Mannschaft beter.

Duitsland ging vorig jaar in de halve finale van het WK ten onder tegen Spanje. Dat Nederland de finale uiteindelijk verloor van Spanje kwam Müller wel goed uit. "Anders hadden we dat moeten horen in de Bayern-kleedkamer", zegt de spelmaker in Bild.

Müller is bij Bayern ploeggenoot van Arjen Robben, en toen ook nog van Mark van Bommel. Dat Robben tot twee keer toe faalde oog in oog met Iker Casillas leidde niet tot vreugde bij Müller. "Helemaal bevredigend was het niet, ik had liever zelf de finale van ze gewonnen. Dan waren wij de koningen in de kleedkamer geweest."

Ontmoetingen tussen Duitsland en Nederland zijn altijd beladen. "De rivaliteit is niet meer zoals twintig jaar geleden. Maar ook vandaag de dag weet iedereen dat een duel met Oranje niet zomaar een voetbalwedstrijd is. Ze zijn erg sterk, met Sneijder, Robben en Van Persie als uitblinkers. Ze gaan niet meer alleen maar blind naar voren, kunnen ook op resultaat spelen."

Hoewel Oranje flink wat grote namen in de selectie heeft, denkt Müller dat Duitsland de betere ploeg is. "Er is geen enkele speler van Oranje die ik bij ons team zou willen hebben. Hun beste voetballers spelen voorin, maar daar hebben ook wij ontzettend veel kwaliteit. Wij zijn bovendien jonger en spelen op een zeer hoog niveau. Daarom hebben wij de betere papieren morgen."