De Boer: "Komende vijf wedstrijden vijftien punten pakken"

Niels (DerMeister)

Na het 6-4 verlies tegen FC Utrecht lijken de kansen voor Ajax op het prolongeren van de landstitel erg klein. Het verschil met koploper AZ bedraagt op dit moment al elf punten. Ajax-trainer Frank de Boer is het hier echter niet mee eens.

"Nee, die zijn niet vergooid. Alleen je moet naar jezelf kijken op dit moment en van wedstrijd tot wedstrijd leven", liet de trainer weten op de clubsite van Ajax. "Nu komt er een periode aan van vijf wedstrijden waarin je gewoon vijftien punten moet halen tot de winterstop. Daar moet alles voor wijken en dat moeten we ook beseffen."

De Boer verwacht daarmee de achterstand deels goed te maken: "Dan denk ik dat je het gaatje kleiner hebt gemaakt met de concurrentie en dan kunnen we met frisse zin naar de tweede helft van het seizoen leven."

Ook liet De Boer weten nog altijd te balen van het 6-4 verlies bij FC Utrecht. "Wij waren de bovenliggende partij, alleen hebben we heel slecht verdedigd. Ik had een heel ander gevoel dan tegen FC Groningen. Daar verloren we terecht met 1-0. Dat was veel kwalijker. De instelling was nu goed, alleen door slecht verdedigen krijgen we zes goals tegen. Ik kan niet verteren dat we aardig speelden, maar in twee keer vijf minuten de wedstrijd uit handen geven."

De Boer
De Boer ziet nog kansen voor de landstitel (Foto: Pro Shots)

Kenneth Vermeer, die tegen Utrecht driemaal opzichtig de fout in ging, zal ook de komende tijd de volledige steun krijgen van De Boer. "De kritiek was terecht. Hij heeft die wedstrijd niet goed gekeept, maar er waren ook drie doelpunten waar hij niks mee te maken had. Vermeer weet zelf heel goed dat hij niet keepte."

"Voor mij maakt het niet uit dat hij fouten maakt, maar hij moet ervan leren. Vermeer heeft de afgelopen weken juist heel goed gekeept en misschien wel punten voor ons gepakt. Om hem af te rekenen op deze wedstrijd slaat nergens op. Ik heb geen redenen om te denken dat ik van doelman moet wisselen omdat Kenneth goed gepresteerd heeft", aldus De Boer.