Saunders werkt aan Absolutely Fabulous-film

Redactie

Jennifer Saunders schrijft het scenario voor Ab Fab: The Movie. De actrice was in de Britse komedieserie Absolutely Fabulous te zien als de alcoholistische pr-dame Edina 'Eddie' Monsoon en schreef alle afleveringen. Ze hoopt haar scenario volgend jaar af te hebben.

"Ik vind haar geweldig", zegt Christine Langan, baas van de filmtak van de BBC, tegen de Amerikaanse tv- en film-site Deadline. "Ik kan me niets spannenders voorstellen dan samenwerken met haar." De 53-jarige Saunders werkt momenteel nog aan de Spice Girls-musical Viva Forever, die volgend jaar in Londen op de planken komt.

Absolutely Fabulous gaat over de twee verlopen, met botox vol gespoten vriendinnen Eddie en Patsy, gespeeld door Joanna Lumley. De twee alcoholisten leven nog in de jaren zestig en zetten veelvuldig de bloemetjes buiten. De serie liep van 1992 tot 1995 en van 2001 tot 2003. Eerder dit jaar kondigde de BBC nog drie Ab Fab-afleveringen aan.

Ab Fab: The Movie begint als Eddie en Patsy met een enorme kater wakker worden in een lege jacht van een oliemagnaat. Hoe ze midden op de oceaan zijn beland, weten de vrouwen niet meer en hun mobiele telefoons hebben geen bereik. Wanneer de film in productie gaat, is nog onbekend.


Saunders werkt aan Absolutely Fabulous-film (Foto: Novum)