Koops tijdelijk baas ploegenachtervolging

Peterselieman

Arie Koops, directeur sport van schaatsbond KNSB, zal over ruim een week bij de eerste wereldbekerwedstrijd in Chelyabinsk de selecties voor de ploegenachtervolging op zich nemen. Dit blijft hij doen totdat de vacature van bondscoach voor de ploegenachtervolging is ingevuld.

"Ik neem die rol op me zolang er geen manager is. Kijk naar het volleybal. Volgens mij is daar ook net een coach weg en neemt de technisch directeur tijdelijk die rol over," zei Koops tegen NUsport. Hij weet dat deze rol slechts tijdelijk is.

De KNSB is na het opstappen van Theo de Rooy in gesprek met oud-volleybalcoach Joop Alberda om de regie over de achtervolgingsploeg op zich te nemen. Koops verwacht binnen afzienbare tijd met positief nieuws te kunnen komen.

De directeur sport laat weten dat voor nu de eerste selectie voor de ploegenachtervolging uit allrounders zal bestaan. "We zoeken naar de beste invulling van de ploeg. Pas na de NK wisten we welke rijders zich geplaatst hebben voor de eerste wereldbekerwedstrijden. Na het weekeinde communiceren we wie er van start gaan op de ploegenachtervolging." Tot nu toe heeft niemand van de schaatsers zich afgemeld voor dit onderdeel.