Nog te verschijnen boek Saskia Noort verfilmd

Borizzz

Het boek Koorts van Saskia Noort moet nog verschijnen, maar de filmrechten zijn al verkocht. Antoinette Beumer gaat de film regisseren. Dat maakte distributeur Independent Films woensdag bekend.

Producent Millstreet Films heeft de filmrechten van Koorts, dat op 10 november uitkomt, aangekocht. Het verhaal speelt zich af op Ibiza waar twee vriendinnen zich storten op het feestgedruis, tot een van hen plotseling verdwijnt. Dan begint een zoektocht over het zonnige Ibiza. De producent heeft ook de filmrechten gekocht van Noorts boek Nieuwe Buren. Dat boek wordt bewerkt tot een tv-serie.

De boeken Terug naar de Kust en De Eetclub van schrijfster Saskia Noort zijn ook verfilmd. Volgend jaar komt de verfilming van De Verbouwing uit met Tjitske Reidinga in de hoofdrol. Will Koopman, bekend van Gooische Vrouwen, regisseert de film.

De opnamen van Koorts staan gepland voor volgend jaar. De film moet in 2013 in de bioscopen draaien. Beumer werkt momenteel aan de speelfilm Jackie met Carice en Jelka van Houten en Oscarwinnares Holly Hunter.


Nog te verschijnen boek Saskia Noort verfilmd (Foto: Novum)