Griekse regeringsonderhandelingen opgeschort

Redactie

De Griekse onderhandelingen over een nieuwe overgangsregering zijn woensdag opnieuw stilgelegd na onenigheid onder de politieke leiders. De gesprekken worden donderdagochtend hervat. Dat heeft het kantoor van de Griekse president woensdag gezegd.

De Griekse conservatieve oppositieleider Antonis Samaras legde de schuld voor het oponthoud bij de socialistische PASOK-partij van premier George Papandreou. De conservatieven 'zullen geen onderdeel van het probleem' worden, aldus Samaras. Het is volgens de grondwet aan de socialisten om een kandidaat te noemen die de interim-regering zal leiden, zei hij.

Eerder op de avond stormde Giorgos Karatzaferis, leider van een kleine rechtse partij, de vergaderzaal uit en beschuldigde de leiders van de twee grootste partijen van 'bedriegerij'. Hij wilde echter niet ingaan op de reden van zijn woede.

Premier George Papandreou zei woensdag dat de twee belangrijkste partijen het eens zijn geworden over een interim-regering die moet zorgen dat een financieel reddingsplan voor Griekenland wordt aangenomen.