Seks met dieren veroorzaakt peniskanker

Djeez

Neem je geregeld een geit te grazen, dan raden wij je aan voortaan een condoom te gebruiken. Onbeschermde seks met dieren blijkt namelijk kanker aan je piemel te kunnen veroorzaken. Dit is een van de schokkende uitkomsten van een Braziliaans onderzoek.

Een aantal urologen heeft maar liefst 492 plattelandsbewoners tussen de 18 en 80 jaar onderzocht. Van deze boertjes gaf maar liefst 35 procent schoorvoetend toe zich wel eens te hebben vergrepen aan een viervoeter.

Hoewel het leven op het Braziliaanse platteland behoorlijk saai kan zijn, kun je maar beter van de dieren afblijven. Uit het onderzoek is namelijk gebleken dat mannen die wel eens seks hebben gehad met een dier, tweemaal zoveel kans hebben om peniskanker te ontwikkelen. Ook lijden deze dierenliefhebbers vaker aan SOA's.

Onder de 492 onderzochte mannen bevonden zich 118 patiënten met abnormale celwoekering in hun jongeheer. Van de slachtoffers bleek 45 procent wel eens de achterpoten van een beest in hun laarzen te hebben gedaan. Onder de gezonde jongens bleek slechts 32 procent wel eens te hebben gevoosd met een dier.

Het onderzoek heeft nog meer leuke feitjes opgeleverd. Maar liefst 59 procent van de dierenneukers houdt dit 1 tot 5 jaar vol. Bijna een op de vijf mannen houdt dit zelfs langer dan 5 jaar vol. De vrijfrequentie varieert van maandelijks tot dagelijks. Onder de dieren bevinden zich paarden, koeien, varkens en zelfs kippen.


Schapen neuken is levensgevaarlijk