Boete geëist tegen wildwaterschipper

Redactie

Een 45-jarige schipper uit Rijswijk moet als het aan justitie ligt een boete van vijfduizend euro betalen, waarvan tweeduizend voorwaardelijk. Het Openbaar Ministerie houdt hem verantwoordelijk voor het omslaan van zijn boot bij een wildwatertocht op de Noordzee vorig jaar september. Bij het ongeluk raakten drie mensen gewond.

De verdachte had een groep van acht personen meegenomen voor een wildwatertocht op zee. De tocht was onderdeel van een bedrijfsuitje. Er stond op dat moment een harde wind, waardoor er golven van zo'n tweeënhalve meter hoog waren.

Volgens het OM voer de verdachte op verkeerde wijze de golven in en hanteerde hij daarbij niet de juiste snelheid. De boot sloeg daardoor over de kop. De man had de inzittenden bovendien geen instructies gegeven. Ook heeft hij niet geïnformeerd naar hun zwemvaardigheden of gezondheid en kregen zij geen passende kleding of zwemvesten.

De officier van justitie vindt dat de man uitermate onzorgvuldig heeft gehandeld. De verdachte wordt daarom letsel door schuld ten laste gelegd. De gewonden hielden aan het uitje onder meer een gebroken kuitbeen, gebroken neus en gekneusde rug over.